AFRIKAANSE STEAK SANDWICH

Ingrediënten

500 g picanha steak
6 el coffee rub
8 sneden zuurdesembrood
4 el boter, op kamertemperatuur
500 g geraspte scamorza (gerookte mozzarella)
2 rode uien, in dunne ringen, gesneden en kort gegrild
50 g rucola
6 el Grape Jelly

Extra:
BBQ met deksel voor indirect en direct grillen
2 eiken-, beuken-, of hickorychunks (blokken rookhout van circa 5 x 5 cm)
Gietijzeren rooster
Keukentouw
Kernthermometer

Bereiding

1. Bereid een barbecue voor op indirect grillen en verhit deze tot een
temperatuur van 130 °C is bereikt. Schik de rookhoutchunks tussen de gloeiende
kolen. Snij de vetlaag van de picanha kruislings in en bestrooi het vlees
gelijkmatig met de coffee rub. Gaar de picanha 30-40 minuten, tot hij een
kerntemperatuur van 54 °C heeft. Laat het vlees afkoelen en snij het in zo dun
mogelijke plakken.

2. Bouw je BBQ om voor direct grillen, leg er een gietijzeren rooster op en
verhit de BBQ tot een temperatuur van 180 °C is bereikt. Besmeer de sneden
brood aan één kant met boter; deze ingesmeerde zijde komt bij het maken van de
braaibroodjies aan de buitenkant (zo krijg je een mooie bruine korst). Leg vier
sneden brood klaar en verdeel daarover achtereenvolgens de helft van de
scamorza, de rode ui, rucola, picanha steak en de rest van de scamorza.
Bedek met de overige vier sneden brood (met de boter aan de buitenkant).
Knoop de braaibroodjies met keukentouw aan elkaar en gril ze tot ze krokant
zijn en de kaas gesmolten is. Serveer met de Grape Jelly.