Home » Lunchpauze – Receptenvandaag » Appel-kaneel croissants

Appel-kaneel croissants

Ingrediënten

– 2 el suiker
– 1 tl kaneelpoeder
– 1 el grove kaneelsuiker
– 1 grote appel (ik gebruikte jonagold)
– blikje croissantdeeg (voor 6 croissants)
– losgeklopt ei + extra (grove) kaneelsuiker

Bereidingswijze

1. Schil de appel en snij deze in kleine blokjes. Doe de stukjes appel in een
schaal en voeg de suiker, grove kaneelsuiker en kaneelpoeder toe. Roer goed
door elkaar.
2. Rol het croissantdeeg uit en snij er driehoeken van met behulp van de
stippellijnen. Maak een inkeping van 2 centimeter aan de brede kant waar je
begint met oprollen.
3. Verdeel de appel-kaneelvulling over de croissants, hou de randen redelijk
vrij van de vulling. Rol de croissantjes voorzichtig op en leg ze op
bakplaat. Druk eventuele kieren tussen het deeg nog wat dicht.
4. Smeer de croissantjes in met het losgeklopte ei en strooi er wat (grove)
kaneelsuiker overheen.
5. Bak de appel-kaneel croissants af in 15 minuten op 200 graden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.