Bapao

Ingredienten:

4 cm verse gember
2 tenen knoflook
300 g rundergehakt
4 el ketjap manis
250 g zelfrijzend bakmeel
1 tl zout
1 tl bakpoeder
200 ml halfvolle melk
100 ml chilisaus

bereidingswijze:

1.Schil en rasp de gember.
Snijd de knoflook fijn.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt op middelhoog vuur rul (ca. 2 min.).
Voeg de knoflook, gember en ketjap toe en bak nog 5 min.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep regelmatig om.

2.Meng ondertussen voor de broodjes het zelfrijzend bakmeel, zout, de bakpoeder en melk.
Roer met een lepel tot een samenhangend geheel.
Bestuif je handen met meel, neem het deeg uit de kom en kneed 5 min. door.
Verdeel in 10 gelijke balletjes.
Vorm met je duim een kuipje van de balletjes en vul elk balletje met 1½ el gehaktmengsel.
Knijp het deeg weer goed dicht.
Vorm er mooie balletjes van.

3.Breng een laag water van 4 cm aan de kook in een pan en plaats de stoommand erboven.
Knip 9 stukjes bakpapier van ca. 8 x 8 cm. Leg stukjes bakpapier op de bodem van de stoommand.
Zorg ervoor dat niet de hele bodem bedekt is, zodat de stoom ertussendoor kan.
Leg er 3 à 4 bolletjes in en stoom met de deksel op de pan in 15 tot 20 min. gaar.
Herhaal met de rest.
Serveer de bapao met de chilisaus.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door

Stichting Iedereen een maaltijd

https://www.iedereeneenmaaltijd.nl

Aan de Coppeliaschouw 18

2726 JA Zoetermeer

In het Woonhart.

Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar

lunchpauze@radio079.nl

 

Geef een reactie