WRAPS MET KROKANTE KIP EN HONING-MOSTERDSAUS

INGREDIENTEN

6 wraps
400 gram kipfilets
1/2 komkommer
100 gram panko (Japans broodkruim)
2 eieren
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel mosterd
2 theelepels honing
6 eetlepels gefrituurde uitjes
Een paar blaadjes krulsla
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Snijd de kipfilet in reepjes van ongeveer 1 of 2 centimeter dik en bestrooi aan beide kanten met peper en zout

Breek de eieren in een schaal en kluts ze los. Haal de reepjes kipfilet door het ei en vervolgens door de panko.
Herhaal tot de kip helemaal bedekt is met panko.

Leg de gepaneerde kipfilet op het bakpapier en schuif hem in de oven.

Bak de kip in een half uur gaar.

Meng de mayonaise met de mosterd,

de honing en een beetje peper en zout.

Snijd de komkommer in reepjes.

Beleg de wraps met een paar blaadjes sla.

Leg 2 of 3 stukken kip en een reepje komkommer in het midden en besprenkel met de honing-mosterdsaus.

Bestrooi de kip met gefrituurde uitjes.

Vouw de onderkant van de wrap naar het midden en rol de zijkanten naar binnen.

Zet de wraps met krokante kip en honing-mosterdsaus vast met een cocktailprikker of wikkel ze in een velletje bakpapier.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door

Stichting Iedereen een maaltijd

Aan de Coppeliaschouw 18

2726 JA Zoetermeer

In het Woonhart.

Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar

lunchpauze@radio079.nl

Geef een reactie