Gietijzeren pasteitjes

ingredienten:

2 grote zoete uien, geschild, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
8 eetlepels ongezouten boter, verdeeld
1/3 kopje mayonaise
2 eetlepels ketchup
1/2 theelepel gele mosterd
1/4 theelepel knoflookpoeder
1/4 theelepel gemalen zwarte peper
4 Chop House van Holten Angus Sirloin Steak Burgers
8 plakjes dik gesneden zuurdesem of roggebrood
4 plakjes middelgrote cheddarkaas
4 plakjes Zwitserse kaas

bereidingswijze:

1.Smelt in een grote koekepan 2 eetlepels boter op middelhoog vuur.
Voeg de uien toe en kook op laag vuur, af en toe roeren, tot ze goud en zacht zijn – ongeveer 30 minuten.

2.Maak de saus door de mayonaise, ketchup, mosterd, knoflookpoeder en zwarte peper te combineren.
Opzij zetten.

3.Verhit een grote gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg twee eetlepels boter toe en kook de hamburgers volgens de instructies op de verpakking.
Veeg de koekenpan schoon.

4.Stel elke sandwich samen door de saus aan één kant van alle 8 sneetjes brood te verspreiden.
Verdeel de uien over 4 sneetjes brood.
Bedek elk met een hamburgerpasteitje, één plak van elke kaas en dan nog een sneetje brood.

5.Voeg 2 eetlepels boter toe aan een koekenpan op middelhoog vuur.
Wervel om de pan met de gesmolten boter te bedekken.
Voeg de samengestelde broodjes toe en bak tot het brood goudbruin is.
Draai de broodjes om en voeg de resterende 2 eetlepels boter toe.
Verplaats de broodjes om ze in boter te bedekken.
Koken tot ze goudbruin zijn. Serveer onmiddellijk.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door

Stichting Iedereen een maaltijd

Aan de Coppeliaschouw 18

2726 JA Zoetermeer

In het Woonhart.

Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar

lunchpauze@radio079.nl

Geef een reactie