Surinaams broodje kerrie kip

Wat je nodig hebt voor 4 – 6 broodjes (afhankelijk van hoe dik je ze belegt)
400 gr kipfilet

1 ui
2 teentjes knoflook
zonnebloemolie
2 kleine, vierkante maggiblokjes
zwarte peper
1 el tomatenpuree
2 el Surinaamse masala specerijen
optioneel: madame jeanette of adjuma peper.
4 – 6 Surinaamse puntjes of afbak pistoletjes
zuur van komkommer.
sambal van madame jeanette.

 

Wat je gaat doen

1. Snijd de kipfilet in niet te grote repen. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

2. Verhit een braad- of koekenpan en fruit de ui en knoflook in een scheut zonnebloemolie.
Verkruimel de maggiblokjes erboven en voeg een snufje zwarte peper toe. Bak daarna 1 minuut de tomatenpuree mee.

3. Voeg de kip toe samen met 2 afgestreken eetlepels masala (of gewoon een volle eetlepel zoals ik altijd doe) en bak rondom bruin aan.
Zet het vuur lager en schenk 100 ml heet water in de pan.
Laat vervolgens 15 – 20 minuten pruttelen op laag vuur met de deksel schuin op de pan.
Roer regelmatig door.

4. Snijd vlak voor serveren de broodjes doormidden en grill de binnenkanten even in een grillpan.
Beleg ze naar eigen inzicht met de kip (inclusief een beetje saus), zuurgoed en sambal.

 

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door

 

Stichting Iedereen een maaltijd

 

Aan de Coppeliaschouw 18

 

2726 JA Zoetermeer

 

In het Woonhart.

 

Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar

 

lunchpauze@radio079.nl

 

Geef een reactie