Snel en gemakkelijk ontbijt Bruschetta

INGREDIËNTEN

8 (1-inch-dikke) plakjes stokbrood
3 eetlepels ongezouten boter, verdeeld
4 grote eieren
1/4 kopje volle melk
1 eetlepel gehakte verse bieslook
1/8 theelepel verse zwarte peper
3/4 kop gepureerde avocado
1 kop in blokjes gesneden tomaten

bereidingswijze:14

Verwarm de oven voor op 400ºF.

Smelt 2 eetlepels boter en bestrijk deze aan beide kanten van elk stuk stokbrood.
Leg de sneetjes brood op een bakplaat en bak 5 minuten, draai ze om en bak nog eens 3 tot 5 minuten tot ze geroosterd zijn.
Haal het brood uit de oven en leg het opzij.

Klop de eieren, melk, bieslook en peper in een middelgrote kom.

Verhit een middelgrote anti-aanbak sauteerpan op middelhoog vuur.
Doe de resterende 1 eetlepel boter in de pan en giet de eieren zodra deze gesmolten zijn.
Kook de eieren, roer indien nodig, totdat ze door elkaar zijn gehaald tot de gewenste consistentie.

Verspreid een portie van de gepureerde avocado aan één kant van elke sneetje geroosterd brood.
Bedek de avocado met de roerei en garneer met de in blokjes gesneden tomaten.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door

Stichting Iedereen een maaltijd

Aan de Coppeliaschouw 18

2726 JA Zoetermeer

In het Woonhart.

Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar

lunchpauze@radio079.nl

Geef een reactie