oliebollen en champagne

Ingrediƫnten:

 

150 gram rozijnen

– 100ml amaretto

– 1 sinaasappel

– 1 citroen

– 1 pak oliebollenmix

– 2 zakjes amandelschaafsel

– slaolie

– 5 eetl. poedersuiker

– 5 eetl. gemalen kokos.

Voorbereiding

Breng de rozijnen met de amaretto aan de kook.

Laat dit zachtjes koken, totdat het bijna verdampt is.

Was en rasp de schil van de sinaasappel en citroen.

Pers de vruchten uit en leng het sap aan met lauwwarm water tot een ? liter. Maak een beslag van de oliebollenmix.

Gebruik in plaats van een ? liter water de ? liter vruchtensap en volg verder de gebruiksaanwijzing.

Schep de rozijnen, het amandelschaafsel, de sinaasappel- en citroenrasp door het beslag.

Laat het beslag ca. 30 minuten op een tochtvrije plaats onder een vochtige doek rusten.

Bereidingswijze

Verhit de slaolie en bak de oliebollen volgens de gebruiksaanwijzing.

Meng de poedersuiker met de kokos.

Bestrooi de oliebollen royaal met het kokosmengsel.

Geef een reactie