broodje warm vlees

Ingredienten

2 vers bakkersbroodjes
Restje gebraden beenham, in plakken gesneden
1 bakje champignons, in plakjes gesneden
1 rode paprika, in smalle repen gesneden
1 ui, in smalle ringen gesneden
Klein bakje tauge
Pindasaus, zelf maken of kant-en-klaar
Olie of boter om in te bakken
Eventueel om erbij te serveren een groene salade

Verder nodig
Grillpan, koekenpan

Bereiding
Bereid of verwarm de pindasaus.

Verhit de grillpan en gril de plakjes beenham kort aan beide kanten, totdat
ze mooie grillstrepen hebben.

Verhit de koekenpan met wat boter of olie en bak op hoog vuur de ui,
champignons en paprika, totdat ze geslonken en goudbruin zijn. Zet het vuur
uit en roer de tauge erdoor. De restwarmte is voldoende om de tauge iets
zachter te maken, maar wel knapperig te houden.

Snijd de broodjes open (besmeer de snijkanten eventueel met boter) en
beleg de onderste helft met plakken gegrilde beenham. Beleg royaal met
het groentemengsel en een lepel pindasaus. Serveer eventueel met een groene
salade.

Geef een reactie