Indisch broodje kipsate

Ingredienten:

400 g kipdijfilet
80 ml kokosmelk
4 Surinaamse broodjes
2 tenen knoflook
1 sjalot
1 rode peper
1/2 komkommer
5 el pindakaas
3 el ketjap manis
1 el suiker
1 tl djahé (gemberpoeder)
1/2 tl ketoembar
Paar stengels lente-ui (optioneel)

Bereidingswijze:

Snijd 400 gr kipdijfilet in hapklare stukjes en bestrooi met zout. Meng in een bakje met 1 el ketjap en 2 el olie. Zet even weg en maak ondertussen de satésaus.

Snijd 1 sjalot, 2 teentjes knoflook en een 1/2 rode peper heel fijn en bak in een scheutje olie even kort aan.
Voeg 3 el warm water toe samen met 1 tl djahé, een 1/2 tl ketoembar en een snuf zout. Breng tegen de kook aan maar niet laten koken.

Voeg nu 5 flinke el pindakaas toe en roer op matig vuur tot het een gladde massa is.

Voeg 2 el ketjap manis en 1 el suiker toe. Goed roeren en voeg tot slot ongeveer 80 ml kokosmelk toe.

Blijf geregeld roeren terwijl de saus op matig vuur warmt. Als de saus te dik wordt dan kan je wat extra kokosmelk toevoegen.

Bak ondertussen de kipdijfilet rondom bruin in een minuut of 10.

Voeg als de kip gaar is de satésaus toe bij de kip en meng alles goed door elkaar.

Je hoeft niet alle saus toe te voegen (maar mag wel natuurlijk).

Snijd een (opgewarmd) broodje doormidden en voeg eerst wat plakjes komkommer toe en vul daarna riant met de kipsaté.

Maak eventueel af met wat lente-ui en rode peper.

Je kan ook nog gebakken uitjes toevoegen. Mmmm!

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door

Stichting Iedereen een maaltijd

https://www.iedereeneenmaaltijd.nl

Aan de Coppeliaschouw 18

2726 JA Zoetermeer

In het Woonhart.

Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar

lunchpauze@radio079.nl

 

Geef een reactie