Picknickpasteitjes

Ingredienten: voor 12 stuks:

6 plakjes bladerdeeg
4 aardappels in dunne schijfjes
1 ui, gesnipperd
Zout en peper
1 grote tomaat, zonder vel en pitjes in blokjes
Italiaanse kruiden
(vers) Geraspte kaas
1 eigeel met paar druppels water

Bereidingswijze:

Frituur de plakjes aardappel in olie gaar, maar licht van kleur.
Fruit de ui in wat olie met zout en peper en laat afkoelen.
Laat de plakjes bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier ontdooien en snijd ze schuin door.
Leg op elk wat ui, daarop dakpansgewijs de aardappelschijfjes, tomaat en bestrooi met Italiaanse kruiden en kaas.
Bestrijk de randjes met losgeklopt eigeel en bak ze 20-25 minuten op 220 graden (hetelucht 200 graden).

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door

Stichting Iedereen een maaltijd

https://www.iedereeneenmaaltijd.nl

Aan de Coppeliaschouw 18

2726 JA Zoetermeer

In het Woonhart.

Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar

lunchpauze@radio079.nl

Geef een reactie