Turks brood met rosbief en pesto-mayonaise

Ingredienten: 4 personen

1 Turks (afbak)brood
6 eetlepels pesto Genovese
2 eetlepel mayonaise
Handje rucola (of andere sla)
100 gram rosbief
Voor de topping:
½ eetlepel pesto Genovese
1 eetlepel olijfolie met knoflook
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
1 lente-uitje, in ringetjes
4-5 halfgedroogde gemarineerde tomaat in reepjes
Geschaafde Parmezaanse kaas
gemalen zwarte. peper

Bereidingswijze:

1.Bak het Turkse brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking of gebruik een vers Turks brood.

2.Snijd het brood voorzichtig in de dikte doormidden en leg de bovenste helft opzij.

3.Meng 6 soeplepels pesto Genovese met 2 soeplepels mayonaise en bestrijk de onderste helft van het brood hiermee.

4.Verdeel de rucola erover en beleg het brood daarna met de rosbief.

5.Roer ½ soeplepel pesto Genovese met 1 eetlepel knoflook olijfolie door elkaar en verdeel de dressing over de rosbief.

6.Verdeel daarna de pijnboompitten lente ui, reepjes halgedroogde gemarineerde tomaat en Parmezaanse kaas over het brood en bestrooi royaal met de gemalen zwarte peper.

7.Bedek het brood met de bovenste helft en snijd in punten.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door

Stichting Iedereen een maaltijd

https://www.iedereeneenmaaltijd.nl

Aan de Coppeliaschouw 18

2726 JA Zoetermeer

In het Woonhart.

Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar

lunchpauze@radio079.nl

 

Geef een reactie