Broodje shoarma

Ingredienten:

Broodje shoarma speciaal

400 g varkensfilet
1 rode paprika
1 ui
1 el shoarmakruiden
zonnebloemolie
8 volkorenpita’s

Salade

1 ijsbergsla
3 tomaten
200 g maïskorrels
1 rode peper
3 el olijfolie extra vergine
1 el witte wijnazijn

Uiensaus

2 uien
1 el zonnebloemolie
1 el tomatenpuree
2 el ketchup

Knoflooksaus

2 teentjes knoflook
0.5 bosje bieslook
200 ml Turkse yoghurt

Bereidingswijze:

Broodje shoarma

Snijd de varkensfilet in reepjes. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
Pel en snijd de ui in halve ringen.
Meng in een kom de reepjes vlees met de shoarmakruiden, paprika, uien en een scheutje olie.
Verhit een scheut olie in een pan en bak de shoarma in circa 8 minuten gaar.

Salade

Halveer de ijsbergsla in de lengte, verwijder de kern en snijd in repen.
Snijd de tomaten in blokjes.
Giet de maïskorrels af.
Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijst en snijd de peper in halve ringentjes.
Meng in een kom de ijsbergsla, tomaten, maïskorrels, olijfolie, witte wijnazijn, een beetje zout en peper.

Uiensaus

Pel de ui, halveer en snijd in halve ringen.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui circa 2 minuten.
Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee.
Meng de uien met tomatenketchup. Voeg eventueel een scheutje water toe.

Knoflooksaus

Pel en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Snijd de bieslook fijn.
Meng in alle ingrediënten voor de knoflooksaus en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren

Bereid de pita’s volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snijd de pita’s open en vul met shoarma, salade en de sauzen.
Serveer de rest van de salade bij de broodjes shoarma.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door

Stichting Iedereen een maaltijd

https://www.iedereeneenmaaltijd.nl

Aan de Coppeliaschouw 18

2726 JA Zoetermeer

In het Woonhart.

Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar

lunchpauze@radio079.nl

Geef een reactie