Appel-kaneel Croissants

Ingredienten:

– 2 el suiker
– 1 tl kaneelpoeder
– 1 el grove kaneelsuiker
– 1 grote appel (ik gebruikte jonagold)
– blikje croissantdeeg (voor 6 croissants)
– losgeklopt ei + extra (grove) kaneelsuiker

Bereidingswijze:

1. Schil de appel en snij deze in kleine blokjes. Doe de stukjes appel in een
schaal en voeg de suiker, grove kaneelsuiker en kaneelpoeder toe. Roer goed
door elkaar.

2. Rol het croissantdeeg uit en snij er driehoeken van met behulp van de
stippellijnen. Maak een inkeping van 2 centimeter aan de brede kant waar je
begint met oprollen.

3. Verdeel de appel-kaneelvulling over de croissants, hou de randen redelijk
vrij van de vulling. Rol de croissantjes voorzichtig op en leg ze op
bakplaat. Druk eventuele kieren tussen het deeg nog wat dicht.

4. Smeer de croissantjes in met het losgeklopte ei en strooi er wat (grove)
kaneelsuiker overheen.

5. Bak de appel-kaneel croissants af in 15 minuten op 200 graden.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door

Stichting Iedereen een maaltijd

https://www.iedereeneenmaaltijd.nl

Aan de Coppeliaschouw 18

2726 JA Zoetermeer

In het Woonhart.

Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar

lunchpauze@radio079.nl

Geef een reactie