Broodje bal en een ei

Ingredienten:

1 kg gehakt
1 ui (gesnipperd)
7 eieren
1 pakje boter
Gehaktkruiden
Paneermeel
Sla
Mayonaise

bereidingswijze:

1.Doe het gehakt samen met de ui en het ei in een grote kom.
Voeg de gehaktkruiden toe en voeg 4 tot 5 eetlepels paneermeel toe.
Je kan er naar smaak ook andere kruiden aan toe voegen.
Kneed dit goed door elkaar en vorm daar zes gelijke ballen van.

2.Als het schuim van de boter is weggetrokken doe je de gehaktballen in de pan.
Bak ze even kort aan en draai ze na 2 minuten om.
Zorg dat alle kanten bruin zijn.
Doe de deksel schuin op de pan en laat ze op laag vuur 10 minuutjes garen.
Voeg eventueel een klein beetje water toe.

3.eieren koken:

Zacht ei 3-4 minuten.
Halfzacht ei 5-6 minuten.
Hard ei 8 minuten.

4.Als de ballen gaar zijn neem je de pan van het vuur en leg je ze op een opengesneden broodje.
Maak het vervolgens af met een blaadje sla en de gesneden Bal een gesneden ei en mayonaise of een andere saus er op.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door

Stichting Iedereen een maaltijd

https://www.iedereeneenmaaltijd.nl

Aan de Coppeliaschouw 18

2726 JA Zoetermeer

In het Woonhart.

Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar

lunchpauze@radio079.nl

Geef een reactie