taco’s met salsa verde en pompoen

Ingredienten:

Voor de salsa verde
1 bosje verse koriander
1 bosje verse platte peterselie
½ bosje verse munt
1 middel rode ui
2 tenen knoflook
sap van 1 limoen
4 el extra vergine olijfolie
zout en peper

Voor de taco’s
½ pompoen
2 avocado’s
1 blikje mais ( ca. 230 g)
10 honingtomaatjes
1 pak Taiyari maïstortilla’s
zout en peper
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de pompoen in blokjes van ca. 2 centimeter en doe in een bakblik.
Besprenkel met olijfolie en zet in de oven voor ca. 30 min. Doe de koriander, peterselie en munt in een hoge beker.
Snij de rode ui en knoflook fijn en doe bij de kruiden.
Voeg de limoensap en olijfolie toe en roer goed door.
Breng nu op smaak met zout en peper.
Halveer de avocado, verwijder de pit, leg hem met de bolle kant naar boven en snij plakjes over de lengte.
Snij de honingtomaatjes in vieren.
Verhit een koekenpan en bak hierin de maïstortilla’s kort aan beide zijde tot ze lichtbruin beginnen te kleuren.
Beleg met de pompoen, tomaatjes, maïs, avocado en salsa verde.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door

Stichting Iedereen een maaltijd

https://www.iedereeneenmaaltijd.nl

Aan de Coppeliaschouw 18

2726 JA Zoetermeer

In het Woonhart.

Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar

lunchpauze@radio079.nl

Geef een reactie