Broodjes met ananas, ham en kaas

Ingredienten:

8 plakjes ham
8 schijven ananas
8 plakjes jonge kaas
125 ml handwarm water
25 g roomboter of margarine
2 tomaten, in plakjes gesneden
0.5 pak Koopmans Witbrood of Bruinbrood

Oventemperatuur

Elektrische oven: 210graden C
Heteluchtoven: 190graden C
Gasoven: stand 4-5

Bereidingswijze

1 Doe de mix in een beslagkom. Voeg water en boter toe.

Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.

2 Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 15 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

3 Kneed het deeg nogmaals goed door.

Verdeel het deeg in 8 stukjes. Vorm hier bolletjes van.

4 Druk de bolletjes plat en leg ze op een ingevette bakplaat.

Leg op elk deegplakje een dubbelgevouwen plakje ham, hierop een ananasschijf, vervolgens een
plakje tomaat en als laatste een dubbelgevouwen plakje kaas.

5 Laat de deegplakjes 45 minuten afgedekt narijzen.

6 Verwarm de oven voor.
Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de broodjes.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door

Stichting Iedereen een maaltijd

https://www.iedereeneenmaaltijd.nl

Aan de Coppeliaschouw 18

2726 JA Zoetermeer

In het Woonhart.

Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar

lunchpauze@radio079.nl

Geef een reactie