Eggs Benedict

Ingredienten:

Voor de hollandaisesaus

3 eidooiers
1 eetlepel koud water
150 gr boter, in blokjes en op kamertemperatuur
1-2 theelepels citroensap, naar smaak
snufje zout
Voor de gepocheerde eieren
4 eieren
1 eetlepel azijn

Om te serveren

2 witte bolletjes, engelse muffins of ciabatta, gehalveerd en geroosterd 4 plakken ham.
fijngehakte boeslook, om te garneren

Bereidingswijze:

Voorbereiding: 15min › Bereiding: 5min › Klaar in:20min

Bereidingswijze:Voor de hollandaisesaus.

1.Meng de drie eidooiers met 1 eetlepel koud water in een kom.

Klop 1 tot 2 minuten met een garde of mixer, tot de eidooiers lichtgeel en schuimig worden.

Zet de kom op een pan met zachtjes kokend water (zorg dat de kom het water niet raakt, anders wordt het eimengsel te heet en krijg je roereieren) Klop 1 tot 2 minuten tot het warm is en iets dikker.

Voeg nu een voor een de blokjes boter toe, blijf kloppen, tot de saus dikker wordt.

Breng op smaak met zout en citroensap. Houd warm terwijl je de eieren pocheert.

Om de eieren te pocheren:

2.Breng een grote pan met water en 1 eetlepel azijn aan de kook (de azijn zorgt ervoor dat de eieren iets sneller
gaan stollen).

Zet het vuur laag en breng het water met een lepel in een licht draaiende beweging.

Breek de eieren in kopjes (een per kopje) en laat de eieren voorzichtig een voor een in het water glijden.

Laat ongeveer 2 minuten koken tot het eiwit stevig is, maar de eidooier nog zacht.

Haal de eieren met een schuimspaan uit het water en laat op keukenpapier uitlekken.

Om te serveren:

3.Smeer eventueel wat boter op de geroosterde broodjes en beleg met ham en een gepocheerd ei.

Schenk er wat hollandaisesaus overheen en garneer met bieslook.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door

Stichting Iedereen een maaltijd

https://www.iedereeneenmaaltijd.nl

Aan de Coppeliaschouw 18

2726 JA Zoetermeer

In het Woonhart.

Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar

info@radio079.nl

Geef een reactie