Pittige kipschotel

Ingredienten:

Salade
Komkommer
Tomaat
Kroepoek
Pittige kip
Patat
Saus na keuze
Ik gebruik zelf de Shiraga saus

Bereidingswijze:

bovenaan in het midden 2 bolletjes salade met 3 plakjes komkommer en 2 tomaat.

Links 5x kroepoek

Rechts bakje shiraga saus

150 gram friet

2 zakjes pittige kip (samen op 1 bordje naast elkaar, in de zakjes 3 gaatjes prikken en in de magnetron zetten 3 minuten.)

dan in een wit bakje en eventueel nog 30 seconden extra verwarmen.

Als je de shiraga saus zelf wil maken

Ingredienten:

400 gram Rode peper
4 teentjes Knoflook
1 theelepel Zout
50 gram lichtbruine Basterdsuiker
1 theelepel Vissaus
80 ml Azijn

Bereidingswijze:

1.Snijd de groene steelaanzet van de rode pepers en snijd ze in stukken.

2.Pel de knoflook en snijd deze in stukken.

3.Doe de rode pepers, knoflook, zout, suiker en vissaus in een blender of keukenmachine en mix deze fijn.
Mix niet te fijn. Er moeten nog stukjes rode peper te bespeuren zijn.

4.Doe het mengsel in een gesteriliseerde weckpotten of jampotten en leg er de (glas)deksel los op, anders komt de fermentatie niet op gang.
Bewaar de weckpot op een droge donkere plaats op kamertemperatuur.

5.Controleer de rode pepers dagelijks om te zien of de fermentatie is gestart en roer de rode pepers dagelijks om met een (houten) lepel.
De fermentatie start meestal na 2 à 3 dagen.
Wanneer je belletjes in het rode peper mengsel ziet ontstaan is de fermentatie gestart.
Werk na 7 dagen de saus af.

6.Doe het mengsel in de blender of keukenmachine en voeg de azijn toe.
Mix de rode pepers volledig fijn.
Schep de sriracha in gesteriliseerde glazen weckpotten of flessen en sluit deze.

7.Je kunt deze zelfgemaakte sriracha 6 maanden bewaren in de koelkast.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door

Stichting Iedereen een maaltijd

https://www.iedereeneenmaaltijd.nl

Aan de Coppeliaschouw 18

2726 JA Zoetermeer

In het Woonhart.

Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar

info@radio079.nl

Een smakelijke

Geef een reactie