Broodje met zoet zure gehaktballetjes

Ingredienten:

550 gram rundergehakt
3 eetlepels ketjap manis
1,5 eetlepel mosterd
1 ei
3 el paneermeel

Saus:
1 ui
2 tenen knoflook
stuk gember van 5 cm
10 el ketchup
1 el sambal
2 el azijn
4 el mosterd
4 el ketjap manis
1 volle el donkere basterdsuiker
Optioneel: scheutje droge witte wijn

Bereidingswijze:

01.Begin met het marineren van het gehakt.

Meng het gehakt met alle ingrediƫnten van de marinade en meng dit goed door elkaar.

Draai balletjes van het gehakt naar gewenste grootte.

02.Bak vervolgens de gehaktballetjes goed aan op middelhoog vuur.

03.Terwijl de balletjes hun bruine kleur krijgen, snipper je 1 ui, en hakje de knoflook en gember fijn.

04.Wanneer de balletjes rondom dichtgeschroeid zijn, voeg je de ui, knoflook en gember toe.

05.Het vuur mag nu op een lage stand. Voeg dan meteen een scheutje witte wijn toe, dit maakt de gehaktballetjes heerlijk zacht.

06.Wanneer de uitjes zacht zijn, kun je de saus maken.

Voeg alle overige ingrediƫnten van de saus aan je hapjespan toe en laat dit zachtjes pruttelen totdat de balletjes helemaal gaar zijn van binnen.

Hoe maak je de gehaktballetjes?

Gebruik voor dit gerecht de gehaktballetjes volgens het volgende recept:

Zoet Zure gehaktballetjes.

Ik kan je aanraden om een flinke portie van de gehaktballetjes te maken, want ik weet zeker dat ze snel op zijn.

Voor de broodjes gebruik je dus de balletjes en dat leg je op een broodje met daarbij frisse groenten.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door

Stichting Iedereen een maaltijd

https://www.iedereeneenmaaltijd.nl

Aan de Coppeliaschouw 18

2726 JA Zoetermeer

In het Woonhart.

Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar

info@radio079.nl

Geef een reactie