Croissantjes met banaan, chocola en hazelnoten

Ingredienten:

1 banaan
nutella/chocoladepasta
1 blikje croissantdeeg
een klein handjevol hazelnoten

Bereidingswijze:

1. Begin met het voorverwarmen van de oven volgens de bereidingswijze op het pakje van het croissantdeeg.
Snijd daarna de banaan in hele dunne plakjes.

2. Maal daarna de hazelnoten wat fijner met bijvoorbeeld een keukenmachine.
U kunt de hazelnoten ook in een diepe bord leggen met een schone theedoek eroverheen en met een
pannetje op de hazelnoten gedrukt.

3. Haal het croissantdeeg uit het blikje en begin met het eerste croissantje.
Smeer een dun laagje nutella op het deeg, leg dan op het brede stuk van het croissantje 2/3 bananeplakjes naast elkaar.
En leg dan nog een paar bananenplakjes onder elkaar.

4. Strooi als laatste een beetje hazelnotenkruimels eroverheen en rol het croissantje dan op volgens de aanwijzingen op het blikje.
Ga zo door totdat je alle croissantjes hebt gemaakt.
Je kan eventueel nog een beetje hazelnotenkruimels over de bovenkant van de croissantjes uitstrooien.

5. De croissantjes kunnen nu bij mij voor ongeveer 10 minuten de oven in.
Maar controleer dit even op het blikje van het croissantdeeg.
Na ongeveer 10 minuten zijn je croissantjes klaar en dan smullen maar!

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door

Stichting Iedereen een maaltijd

https://www.iedereeneenmaaltijd.nl

Aan de Coppeliaschouw 18

2726 JA Zoetermeer

In het Woonhart.

Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar

info@radio079.nl

Geef een reactie