Broodje Indische gehaktballen

Ingredienten:

50 g ongezouten pinda’s
1 sneetje witbrood
3 el ketjap manis
500 g half-om-halfgehakt
1 ei
2 tl sambal oelek
1 teen knoflook
4 el seroendeng
25 g ongezouten roomboter

Bereidingswijze:

1.Hak de pinda’s grof.

Leg het brood (zonder korst) in een diep bord en besprenkel met de ketjap.

Doe het gehakt met het ei in een kom.

Voeg het brood en de ketjap toe en vervolgens de sambal en pinda’s.

Pers de knoflook erboven.

2.Kneed het gehakt totdat het brood er gelijkmatig doorheen is gemengd.

Verdeel in porties per persoon en vorm er met vochtige handen een bal per persoon van.

Doe de seroendeng in een diep bord en rol de ballen er een voor een door.

3.Verhit de boter in een pan en braad de ballen aan.

Bak op laag vuur in 25 min.

gaar. Keer regelmatig.

Draai het vuur de laatste 3 min.

iets hoger voor een knapperig korstje.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door

Stichting Iedereen een maaltijd

https://www.iedereeneenmaaltijd.nl

Aan de Coppeliaschouw 18

2726 JA Zoetermeer

In het Woonhart.

Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar

info@radio079.nl

Geef een reactie