Quesadilla met zoete aardappel en rucola

Ingredienten:

Voor 2 personen:

2 tortilla wraps
1 zoete aardappel
50 gr oude kaas, in plakjes
2 handjes rucola
1/2 avocado
1 el citroensap
1/2 tl komijn
1/2 tl cayennepeper
peper
zout

 

Bereidingswijze:

klein pannetje, grillpan of tosti-ijzer

Bereiden: Schil de zoete aardappel en snij in blokjes.

Doe de zoete aardappel in een pan met een laagje water, zet op het vuur en kook de zoete aardappel beetgaar.

Giet af en laat even afkoelen.

Prak de zoete aardappels tot puree en breng op smaak met de komijn en cayennepeper.

Snij de tortilla wraps doormidden.

Besmeer 1 helft met de zoete aardappelpuree en beleg met de plakjes oude kaas.

Leg hier bovenop de rucola en dek af met de andere halve tortilla wrap.

Ik maakte deze quesadilla met zoete aardappel klaar in het tosti-ijzer, maar in een grillpan kan zeker ook.

Verwarm het ijzer of de pan, maar voeg geen boter of olie toe.

Leg de wraps 1 voor 1 voorzichtig in de pan of op de plaat en grill in ongeveer 2 minuten per kant.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door

Stichting Iedereen een maaltijd

https://www.iedereeneenmaaltijd.nl

Aan de Coppeliaschouw 18

2726 JA Zoetermeer

In het Woonhart.

Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar

info@radio079.nl

Geef een reactie