Brood – Franse pain au chocolats

Ingredienten:

1 el melk
1 eidooier
100 gram pure chocolade
1 keer het basis deeg voor croissants

Bereidingswijze:

1. Maak het basisdeeg voor croissants t/m de stap om een rechthoek van 20 x 35 cm te maken van het deeg.

2. Het deeg in de lengte doormidden snijden en er ca. 12 vierkantjes uit snijden.

3. De chocolade raspen en op de stukken deeg leggen.

4. Het deeg oprollen.

5. De pain au chocolats op kamertemperatuur tot dubbele grootte laten rijzen.

6. De oven voorverwarmen op 200 graden.

7. De eidooier met de melk loskloppen en hiermee de pain au chocolats bestrijken.

8. De pain au chocolats in het midden van de oven in ca. 15 minuten goudbruin bakken.

 

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door

Stichting Iedereen een maaltijd

Welkom

Aan de Coppeliaschouw 18

2726 JA Zoetermeer

In het Woonhart.

Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar

info@radio079.nl

Geef een antwoord