Broodje gegrilde kip met zelfgemaakte slasaus

Ingredienten:

Specerijen
Een eigen specerijenmix maken is leuk omdat je het dan kan sturen naar je eigen smaak.
Zo roepen straks je gasten dat ze bij jou de lekkerste kip ooit gegeten hebben.

Voor onderstaand recept:

1 tl. gerookte paprikapoeder
1 tl. paprikapoeder
1 tl. uienpoeder
1 tl. knoflookpoeder
1 tl. korianderpoeder
1 tl. zout
1/4 tl. chilivlokken

Mengen en het is klaar voor gebruik.

Zelfgemaakte slasaus

Slasaus kun je toch kopen? Ja zeker wel.
Maar mayonaise en yoghurt hebben we vaak standaard in huis.
Als je deze twee mengt en op smaak brengt kun je die fles slasaus gewoon lekker in de supermarkt laten staan.

Voor onderstaand recept:

4 eetlepels yoghurt
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel citroensap
zout & peper
Mengen en niets meer aan doen.

4 kadetten met sesamzaadjes
2 kipfilets
4 eetlepels zonnebloemolie
een handjevol gemengde snoeptomaten
4 blaadjes kropsla / botersla
Grillpan
Sat├ępennen

Let op:
In deze receptuur wordt gebruik gemaakt van een homemade slasaus en een eigen specerijenmix! Zie instructies boven dit recept op de website.

Snij de kadetten door de midden en leg deze apart.
Neem de kipfilets en sla ze evenredig plat met een pan of vleeshamer.
Snij ze vervolgens door de helft zodat je 4 gelijke stukken filet hebt.
Zet de gillpan op het vuur en laat deze heet worden.
Doe de kipfilet in een afsluitbaar diepvrieszakje samen met een kwart van de specerijenmix.
Je mag natuurlijk altijd meer of minder gebruiken, net wat je zelf lekker vindt.
Doe de olie bij de kipfilet in het zakje.
Mix alles in het zakje goed door elkaar door het lekker te kneden en wrijven.
Ik vind dit persoonlijk altijd leuk om te doen. Zorg ervoor dat overal evenveel specerijenmix zit.

Verhit de grillpan tot hij heel erg heet is.
Grill de kipfilets in de grillpan.
Snij ondertussen de snoeptomaatjes in plakjes.
Draai de kipfilet om als het loslaat en grill de andere kant.
Als het goed is krijgt je kipfilet mooie grillstrepen.
Was ondertussen de blaadjes sla. Haal de kipfilet uit de pan als hij gaar is.
Dit zal ongeveer 4 minuten per kant zijn.
Je kunt altijd een vleesthermometer gebruiken, als de kern 80 graden Celsius is zit je goed .
Haal de filets uit de pan en laat ze rusten op een bordje.
Grill nu de broodjes even kort in pan zodat ze grillstrepen krijgen maar pas op dat ze niet verbranden.

We gaan nu opbouwen.
Doe een lepel saus op de bodem. Hier een blaadje sla op en daar de kipfilet op.
Daar weer een paar plakjes tomaat op en weer een dikke lepel saus.
Deksel erop en prikker erdoor en je broodje gegrilde kip met zelfgemaakte slasaus is klaar.

 

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door

Stichting Iedereen een maaltijd

Welkom

Aan de Coppeliaschouw 18

2726 JA Zoetermeer

In het Woonhart.

Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar

info@radio079.nl

Geef een antwoord