Broodje gerookte kip

Ingredienten:

Rucola sla
1 Gerookte kipfilet (voor 3 boterhammen)
1-2 zongedroogde tomaatjes per boterham in reepjes gesneden
Pijnboompitjes geroosterd (theelepel per boterham)
Basilicum dressing (goede hand basilicumblaadjes,
2 eetlepel azijn,
6 eetlepels zonnebloem of neutrale olijfolie,
snufje zout,
snufje suiker in kleine keukenmachine of met staafmixer mixen tot een grove dressing
Tuinkers
Geraspte grano pardano

Bereidingswijze:

01.Maak eerst de basilicumdressing

02.Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes

03.Snijd de gerookte kipfilet in dunne plakjes

04.Was evt de rucola als deze nog niet gewassen is

05.Rooster de pijnboompitjes door een koekenpan op het vuur te zetten, een paar druppels olie in de pan te doen en dan de pijnboompitjes.

Blijven roeren tot de pijnboompitjes mooi rondom bruin zijn

06.Als alles klaar staat kun je het broodje maken.
Leg de rucola op het broodje of de boterham, beleg met de dunne plakjes gerookte kipfilet

07.Verdeel de reepjes zongedroogde tomaatjes en de pijnboompitjes erover

08.Druppel wat basilicumdressing naar smaak over de kipfilet en bestrooi met de tuinkers

09.Rasp nu naar smaak nog wat grano pardano over je broodje

 

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door

Stichting Iedereen een maaltijd

https://www.iedereeneenmaaltijd.nl

Aan de Coppeliaschouw 18

2726 JA Zoetermeer

In het Woonhart.

Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar

info@radio079.nl

Geef een reactie