Ingredienten:
Rucola sla
1 Gerookte kipfilet (voor 3 boterhammen)
1-2 zongedroogde tomaatjes per boterham in reepjes gesneden
Pijnboompitjes geroosterd (theelepel per boterham)
Basilicum dressing (goede hand basilicumblaadjes,
2 eetlepel azijn,
6 eetlepels zonnebloem of neutrale olijfolie,
snufje zout,
snufje suiker in kleine keukenmachine of met staafmixer mixen tot een grove dressing
Tuinkers
Geraspte grano pardano
Bereidingswijze:
01.Maak eerst de basilicumdressing
02.Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes
03.Snijd de gerookte kipfilet in dunne plakjes
04.Was evt de rucola als deze nog niet gewassen is
05.Rooster de pijnboompitjes door een koekenpan op het vuur te zetten, een paar druppels olie in de pan te doen en dan de pijnboompitjes.
Blijven roeren tot de pijnboompitjes mooi rondom bruin zijn
06.Als alles klaar staat kun je het broodje maken.
Leg de rucola op het broodje of de boterham, beleg met de dunne plakjes gerookte kipfilet
07.Verdeel de reepjes zongedroogde tomaatjes en de pijnboompitjes erover
08.Druppel wat basilicumdressing naar smaak over de kipfilet en bestrooi met de tuinkers
09.Rasp nu naar smaak nog wat grano pardano over je broodje
Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door
Stichting Iedereen een maaltijd
https://www.iedereeneenmaaltijd.nl
Aan de Coppeliaschouw 18
2726 JA Zoetermeer
In het Woonhart.
Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar
info@radio079.nl