Broodje hete kip ketjap

Ingredienten: voor 4 broodjes

750 gram kippendij (zonder bot) in grove stukken
65 ml ketjap manis
150 ml water
2 eetlepels honing
4 grote gehakte knoflooktenen
2 theelepels gehakte gember
1/2 theelepel 5 kruidenpoeder
2 gehakte spaanse pepers (of sambal naar smaak)
100 gram Taugé
paar handen sla
stuk komkommer
scheutje olie om in te bakken
4 broodjes

Bereidingswijze:

Meng de ketjap,de honing en het water in een kommetje en roer goed door.
Verhit de de wok en doe er de olie in.
Als de olie heet is voeg je de pepertjes, knoflook en gember toe om deze heel even te roerbakken.
Voeg de kip toe en roerbak een minuut of 10.
Voeg het ketjapmengsel en de 5 kruidenpoeder toe en draai het vuur laag.

Dek de wok af en laat de kip zo’n 20 minuten sudderen.
Deksel van de wok nemen en het vuur hoog zetten.
Onder voortdurend roeren de saus laten inkomen tot de kip geglaceerd is.
Pas op dat het niet te hard gaat.

Doe de tauge in een vergiet en giet er kokend water over.
Snijd de komkommer in blokjes.

Beleg de broodjes met de kip, de sla, de komkommer en de tauge.

Als je minder broodjes wilt maken of kip overhoudt kun je de overgebleven kip ook heel
goed de volgende dag eten door wat nasi.

 

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door

Stichting Iedereen een maaltijd

Aan de Coppeliaschouw 18

2726 JA Zoetermeer

In het Woonhart.

Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar

info@radio079.nl

Geef een antwoord