Home » Lunchpauze – Receptenvandaag » Broodje hummus met rode bietjes en rucola

Broodje hummus met rode bietjes en rucola

Ingrediënten
100 klein blikje kikkererwten
(uitlekgewicht ca. 100 gram)
peper
1 gaar bietje
handje rucola
2 volkorenbroodjes
1 teentje knoflook
½ theelepel gemalen komijn
1 eetlepel tahin (sesampasta)
3 eetlepels olijfolie
citroensap

Bereiding

Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en spoel ze af.
Pureer de kikkererwten met een staafmixer of blender fijn.
Pers het teentje knoflook er boven uit.
Roer er de gemalen komijn, de tahin, de olie, een eetlepel citroensap en wat
peper door.
Schil het bietje en rasp het grof.
Snijd de broodjes open. Besmeer ze met de hummus en verdeel er de geraspte
biet en de rucola over.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.