broodje pepernoot special voor Sinterklaas

RECEPT:Broodjes Pepernoten special voor Sinterklaas

Het is bijna zover… Pakjesavond. Het feest gaat vooral om de cadeautjes en
surprises, maar je moet zeker het eten niet vergeten. Je hebt namelijk de
pepernoten, chocoladeletters, gevulde speculaas en nog veel meer. Deze
pepernoten broodjes kan je zowel als toetje serveren of als ‘koekje’ bij de
koffie. Maar als je nou dit feest overdag viert, zijn deze pepernoot
lekkernijen zeker niet misplaatst als een middag snack of borrelhap.
De broodjes zijn makkelijk te maken en snel klaar. Je hoeft er geen uren voor
in de keuken te staan en zijn daardoor ook leuk om samen met kinderen te maken.

Porties: 24 – 28 stuks

Wat heeft u nodig:
1.Ovenschaal
1.Mes

 

Ingredienten:

150 gram pepernoten

50 gram boter

2 rollen bladerdeeg

100 gram bruine basterd suiker

Glazuur:

50 gram poedersuiker

2 el water

Bereiding:

1.Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2.Doe de pepernoten in een afsluitbare zak, zorg dat alle lucht eruit is en
sla er met een deegroller op. Doe dit tot alle pepernoten klein zijn, een paar
grotere stukjes maakt niet uit.

3.Smelt de boter door het in een bakje in de magnetron te doen voor 20-30
seconden.

4.Rol 1 rol bladerdeeg uit, besmeer het met de helft van de boter, verdeel de
helft van de suiker en de verkruimelde pepernoten over het hele vlak. Laat aan
1 van de lange kanten een reep leeg.

5.Rol het bladerdeeg op en zorg daarbij dat de kant met de ‘lege’ reep van je
af ligt.

6.Herhaal dit met de andere rol bladerdeeg.

7.Snij nu alle twee de rollen in ongeveer 12-14 stukken. Zet deze ‘rechtop’ in
de ovenschaal.

8.Bak de rollen 35-40 minuten in de oven.

9.Haal de schaal uit de oven en laat iets afkoelen.

10.Maak ondertussen het glazuur: Doe de poedersuiker en het water in een bakje
en roer rustig door, zodat er een papje ontstaat.

Besprenkel de pepernoot broodjes met het glazuur en als je wilt kan je ook nog
wat pepernoten voor garnering toevoegen.