Ingredienten:
450 gr kipfilet/kipfilethaasjes
2 tl kipkruiden
4 el chilisaus
2 el ketjap manis
2 el sojasaus
halve tl chilipoeder (naar smaak meer of minder)
1 ui
1 teen knoflook
4 broodjes bijv. ciabatta’s of Bolletje
peen julienne
ijsbergsla
Bereidingswijze:
Bolletje huzaar of bietensalade linksboven met 2 plakken tomaat en komkommer peen julienne
ijsbergsla
Shiragnasaus linksonder
3x kroepoek rechtsonder
Als je afbakbroodjes gebruikt, bak de broodjes dan af volgens de instructies op het pak.
Snijd de kipfilet in stukjes.
Snipper de ui.
Giet een scheutje olie of vloeibare margarine in een pan. Bak de ui.
Ondertussen breng je de kipfilet op smaak met kipkruiden.
Je kunt hiervoor een kant-en-klare kruidenmix gebruiken of zelf een kruidenmix maken zoals deze kipkruiden.
Voeg ook de chilipoeder toe. Bak de kipfilet rondom bruin.
Voeg daarna de chilisaus, ketjap manis en sojasaus toe.
Laat dit een paar minuten pruttelen, totdat de kip gaar is.
Serveer de kip op een broodje met sla en peen julienne.
Ook lekker met gebakken uitjes.
Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door
Stichting Iedereen een maaltijd
Aan de Coppeliaschouw 18
2726 JA Zoetermeer
In het Woonhart.
Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar
info@radio079.nl