Broodje surinaamse kip
Written by Jerry Woutersen on 2 oktober 2019
Ingrediënten
Voor 2 personen:
1 kipfilet
2 handjes rucola
Een paar augurkjes
2 eieren
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel yoghurt
1 theelepel kerriepoeder
Zout en peper
Snufje chilipoeder
2 (witte) harde broodjes
Snijd de kipfilet in reepjes en smeer in met olijfolie en bestrooi met wat peper en zout.
Verwarm een grillpan op het vuur en grill de kipstukjes gaar.
Kook de eieren ondertussen in zo’n 6 minuten hard.
Pel ze daarna en snijd in dunne plakjes.
Snijd de augurken fijn.
Meng voor de saus mayonaise met yoghurt en het kerriepoeder, chilipoeder en wat zout.
Proef of de saus op smaak is en voeg eventueel zelf nog wat van de kruiden toe.
Dan is het al tijd om het broodje te beleggen.
Eerst de saus, dan de rucola, dan de kip, augurk en ei.
Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door
Stichting Iedereen een maaltijd
Aan de Coppeliaschouw 18
2726 JA Zoetermeer
In het Woonhart.
Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar
lunchpauze@radio079.nl