broodje warm vlees

Ingrediënten

2 vers bakkersbroodjes of ge wonen broodjes
Restje gebraden beenham, in plakken gesneden
1 bakje champignons, in plakjes gesneden
1 rode paprika, in smalle repen gesneden
1 ui, in smalle ringen gesneden
Klein bakje taugé
Pindasaus, zelf maken of kant-en-klaar
Olie of boter om in te bakken
Eventueel om erbij te serveren een groene salade

Zelf gemaakte Pindasaus

1/2 potten pindakaas

Sambal naar smaak

knoflook poeder of vers

bruinesuiker

ketjap manis zoet of zout

Verder nodig
Grillpan, koekenpan

Bereiding
Bereid of verwarm de pindasaus.

Verhit de grillpan en gril de plakjes beenham kort aan beide kanten, totdat
ze mooie grillstrepen hebben.

Verhit de koekenpan met wat boter of olie en bak op hoog vuur de ui,
champignons en paprika, totdat ze geslonken en goudbruin zijn. Zet het vuur
uit en roer de taugé erdoor. De restwarmte is voldoende om de taugé iets
zachter te maken, maar wel knapperig te houden.

Snijd de broodjes open (besmeer de snijkanten eventueel met boter) en
beleg de onderste helft met plakken gegrilde beenham. Beleg royaal met
het groentemengsel en een lepel pindasaus. Serveer eventueel met een groene
salade.