CHIPOTLEQUESADILLAS MET ZWARTE BONEN EN GUACAMOLE

Ingrediënten

8 Middelgrote (meergranen)tortilla’s
200g geraspte belegen kaas
200 g feta, verkruimeld
1 blik (400 g) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
3 bosuitjes, in dunne ringen
1 kleine rode paprika, zaadjes verwijderd, in kleine blokjes
Handje verse koriander, grof gehakt
Chipotle hot sauce naar smaak
Zure room 125 ml

Voor de guacamole
1 rijpe tomaat
3 rijpe avocado’s, in blokjes
½ rode ui, gesnipperd
1 rode chilipeper, fijngehakt
Flinke hand verse koriander, fijngehakt
1 limoen, geperst

Maak eerst de guacamole. Kruis de tomaat onderop in en leg hem enkele seconden
in een pan met kokendheet water, tot de velletjes onderop los beginnen te laten.
Spoel onder koud water en ontvel de tomaat. Verwijder de zaadjes en snij het
vruchtvlees in kleine blokjes. Prak met een vork in een schaaltje de blokjes
avocado samen met de tomaat, ui, chilipeper, koriander niet al te fijn
(er mogen nog stukjes in zitten). Breng op smaak met limoensap, zout en
gewone peper.
Verwarm een zware koekenpan op matig vuur voor. Leg er een tortilla in en
verdeel er 50 g belegen kaas, 50 g feta, ¼ van de zwarte bonen, wat bosuitjes,
paprika en koriander over. Besprenkel met wat van de hot sauce (of verdeel
er ½ fijngehakte chipotle met wat saus uit het blikje over). Dek af met een
tweede tortilla en bak op laag tot matig vuur enkele min tot de onderkant
goudbruin is en de kaas is gesmolten. Keer de tortilla met een spatel en bak
de andere kant ook goudbruin. Leg de quesadilla op een plank en snij in 6 punten.
Bak de rest van de quesadillas op dezelfde manier. (Houd de hele gebakken
quesadillas eventueel in een oven van 200°C warm, terwijl je de rest bakt.)
Serveer meteen met guacamole en zure room.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door

Stichting Iedereen een maaltijd

Aan de Coppeliaschouw 18

2726 JA Zoetermeer

In het Woonhart.

Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar

lunchpauze@radio079.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*