Current track

Title

Artist


Duo Espada

Written by on 22 september 2019

Duo Espada

Zanggroep , Nederlandstalig

Duo Espada bestaat uit Henk en Siska. Vanaf 1979 was Henk drummer bij de band Espada en in 1981 kwam Siska dit populaire dans en stemmingsorkest versterken. Siska was hiervoor de zangeres van Nightbirds en vervolgens zong ze drie jaar bij de Rainaldo’s waar ze Zilveren Ster mee opnam, die tot op de dag van vandaag nog steeds wordt gedraaid. Espada is ook nog altijd populair bij de etherpiraten en hun nummers van vroeger worden nog steeds regelmatig gedraaid bij de lokale stations en de etherpiraten. De bekendste hits van Espada zijn  Ameland , Stierendoder, Als je dicht bij me bent en De klok.

Samen maken Henk en Siska nu als Duo Espada furore met hun eigen nummers, waarvan de teksten en muziek worden geschreven door Siska zelf zoals o.a.: Zo’n verlangen, Duizend keer, Eens, Je zit in m’n hoofd. Tijdens hun optredens brengen ze zowel oude hits van Siska en van Espada, als nieuwe nummers van Duo Espada ten gehore.

Overal waar Duo Espada optreedt, worden ze met open armen ontvangen, zo ook door de jeugd, die alle oude hits van dit populaire duo luidkeels meezingen.


Reader's opinions

Leave a Reply


Continue reading

%d bloggers liken dit:
Spring naar toolbar