Franse uienburger met Old Amsterdam

Ingredienten: voor 4 grote of 6 kleine burgers

– 2 grote uien
– 1el olijfolie
– zeezout
– 2el appel-ciderazijn
– zwarte peper
– 500gr rundergehakt
– 1 ei
– 6el paneermeel of broodkruim
– 4el mosterd
– 1/2el worcestershiresaus
– 3el mayonaise
– 2 of 3 plakken Old Amsterdam 48+
– 4 of 6 hamburgerbroodjes

Bereidingswijze:

Snijd de uien in dunne, halve ringen.
Verhit een koekenpan en fruit de uienringen met een snuf (grof) zeezout in een eetlepel olijfolie.
Zet het vuur lager en roer de appel-ciderazijn erdoor.
Laat 10 minuten zachtjes sudderen (let op dat het niet aanbrandt) en breng op smaak met zwarte peper.

Doe de rundergehakt in een kom en voeg het ei, de paneermeel of broodkruim, 1el mosterd, 1/2el worcestershiresaus en wat zout en peper toe.
Meng met je handen goed door elkaar en maak er 4 of 6 burgers van.

Maak een saus van 3el mayonaise en 3el mosterd, roer dit goed door elkaar en zet klaar voor het serveren.

Bak je hamburgers op de BBQ of in een grillpan. Bak ze niet te gaar, ze moeten nog een beetje sappig en rosé zijn van binnen.

Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en leg die ook even op de BBQ of grill met de binnenkanten.

Leg de laatste minuut nog een halve plak Old Amsterdam op de burger, sluit de BBQ of doe een deksel op de grillpan zodat de kaas mooi smelt.

Beleg een broodje met een burger, een flinke schep van het uienmengsel en een lik van de mosterdmayonaise.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door

Stichting Iedereen een maaltijd

Aan de Coppeliaschouw 18

2726 JA Zoetermeer

In het Woonhart

Geef een reactie