Ingredienten:
-1 boterham
– 1 ei
– 1 halve theelepel dille
– 6 sprietjes bieslook
– 2 zonnebloempitten (of iets anders waar je oogjes mee kunt maken)
– peper en zout
– olijfolie
En ook: 1 uitsteekvormpje (in de vorm van een paashaas)
Bereidingswijze:
– Verwarm wat olijfolie in een koekenpan.
– Steek met het uitsteekvormpje het paashaasje uit het brood.
– Leg de boterham in de koekenpan en breek het ei voorzichtig in het gat van de boterham.
– Zet het vuur laag en laat het ei langzaam bakken totdat hij gestold is.
– Strooi wat peper, zout en dille over het ei.
– Leg de boterham op een bordje en maak een leuk gezichtje met de zonnebloempitten en de bieslook.
Vers brood met een lekker gebakken eitje.
Mmm, daar kan ik echt van genieten als ik een keer flink uitgebreid ga ontbijten.
Nu kun je dit nóg specialer maken door het ei in een boterham te bakken.
Heel simpel, en helemaal geschikt voor Pasen!als u daar de vormpjes van heb.
ik heb nu als voorbeelt de haas genomen.
Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door
Stichting Iedereen een maaltijd
https://www.iedereeneenmaaltijd.nl
Aan de Coppeliaschouw 18
2726 JA Zoetermeer
In het Woonhart.
Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar
lunchpauze@radio079.nl