ITALIAANS BROODJE GEHAKTBAL UIT DE OVEN
Written by Rob Heijne on 17 november 2020
Ingredienten:
4 ciabatta’s
300 gram gehakt
2 theelepels gehaktkruiden
2 theelepels paprikapoeder
300 ml tomatenfrito (gezeefde tomaten)
halve ui
2 theelepels basilicum
1 ei
2 eetlepels paneermeel
1 bolletje mozzarella
Bereidingswijze:
Begin met het op smaak brengen van het gehakt. Meng het gehakt met de gehaktkruiden, het ei en paneermeel en vorm daarna circa 12 gehaktballetjes met je handen. Verwarm ondertussen je oven zoals de bereiding op het pak. Snipper een uitje en fruit deze aan in een scheutje olie.
Als de gehaktballetjes gaar zijn voeg je de tomatenfrito, paprikapoeder en basilicum toe.
Laat dit circa 10 minuten pruttelen en snijd de mozzarella in plakjes.
Snijd de ciabatta’s open en smeer 1 tot 2 eetlepels van de saus op het broodje.
Verdeel circa 3 gehaktballetjes over het broodje en doe hier vervolgens een plakje mozzarella op.
Ga zo door totdat alle broodjes belegd zijn.
Doe de broodjes in de oven volgens de bereidingswijze op het pak van de broodjes, bij ons was dit circa 6-8 minuten
Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door
Stichting Iedereen een maaltijd
Aan de Coppeliaschouw 18
2726 JA Zoetermeer
In het Woonhart.
Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar
infi@radio079.nl