Heerlijke, chewy lemon blondies met een frisse citroensmaak en een zachte, chewy textuur. Perfect als koekje bij de koffie of thee, of als dessert
Ingrediënten
- 226g witte chocola
- 168g boter
- 2 eieren
- 2 ei geel
- 250g suiker
- 3 eetlepels citroen zest
- 1 eetlepel vanilla extract
- 219g bloem
- 1 theelepel zout
Recept
voor verwarm de oven op 165 graden en vet dan een 9x9 bakpan in met boter en bekleed hem dan met bakpapier en leg de pan dan aan de kant.
Smelt de witte chocola en boter dan au-bain-marie, roer rustig er door heen zodat het chocola goed smelt
Voeg de ei, ei geel, suiker, vanille extract en citroen zest en mix tot romig en licht in kleur, voeg de boter en chocolade mix toe aan de kom en roer dat tot romig, voeg langzaam de bloem daarbij en mix het er in met een spatula.
Stop de deeg in de pan en bak het op 165 graden voor 32 tot 36 minuten.
als de blondies bruin beginnen te worden kan je er een stukje bakpapier overheen doen
Ingrediënten
- 195g poedersuiker
- 3 eetlepels citroen sap
- 2 theelepels citroen zest
Mix de poedersuiker, citroen sap en citroen zest in een kom, stop het dan op blondies wanneer afgekoeld
dit recept had een score van 7,5 :)