Home » Lunchpauze – Receptenvandaag » Maaltijdtosti met shoarma en ananas

Maaltijdtosti met shoarma en ananas

Ingrediënten

– 1 blik(je) ananasstukjes (uitlek gewicht 225 g)
– 1 Kleine ui
– 100 g Geraspte kaas
– 1 dl Knoflooksaus
– 200 g Gekruid shoarmavlees
– 1 Rode paprika

Bereidingswijze

1. Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten. Snipper het vruchtvlees.
2. Snipper de ui.
3. Laat de stukjes ananas uitlekken en snij de stukje ananas klein.
4. Verwarm de oven voor op 225 graden.
5. Snijd het voorgebakken brood in twee lagen. Leg de onderste laag op de
bakplaat van de oven.
6. Zet een kleine wok op het vuur en warm de wok droog voor. Schep het
shoarmavlees in de wok en roerbak het vlees op hoog vuur bruin en gaar
in 5 minuten.
6. Schep de paprika en uiensnippers erbij en roerbak 2-3 minuten.
7. Neem de pan van het vuur en schep de kleingesneden ananas erdoor.
8. Verdeel het shoarmavlees over de onderste broodlaag. Schep er lekker veel
knoflooksaus over. Strooi de kaas er over. Leg de bovenste broodlaag er op.
9. Bak de maaltijdtosti in 10 minuten gaar, goudbruin en knapperig, tot de
kaas gesmolten is.
10. Snijd het brood in drie of vier stukken, steek in elk een satéprikker om
de laagjes op elkaar te houden. Leg elk stuk op een bordje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.