PULLED PORK

Ingredienten:

1 kilo schouder karbonades
2 uien
3 teentjes knoflook
200 ml bbq saus
250 ml water
2 tl paprikapoeder
2 tl tijm
3 el donkerbruine basterdsuiker

Bereidingswijze:

Tip: wij hebben het vlees met bot en al gebakken en het bot pas aan het eind verwijderd.

Je kunt ook het vlees van te voren in stukken snijden en dan meteen het bot verwijderen.

Met een pan:

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Giet een scheutje olie in een pan. Bak de ui, knoflook en vlees.

Als het vlees rondom bruin is voeg je de rest van de ingrediënten (bbq saus, water, paprikapoeder, tijm en suiker) toe.

Laat dit ongeveer 3 uur op heel zacht vuur pruttelen totdat het vlees uit elkaar valt.

Voeg eventueel zo nu en dan een scheutje water toe als het geheel te droog wordt.

Ondertussen kun je de koolsalade maken.

Haal daarna het vlees uit de pan en pluk/trek het vlees uit elkaar en verwijder eventueel stukjes bot (tenzij je dit al had gedaan).

Doe het vlees terug in de pan bij de saus en laat de saus nog een beetje inkoken.

Je kunt ook een beetje allesbinder/maizena toevoegen om de saus wat dikker te maken.

Serveer de pulled pork op een broodje met koolsalade.

Met de instant pot:

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Giet een scheutje olie in de instant pot.

Klik op de ‘saute’ functie. Bak de ui, knoflook en vlees.

Als het vlees rondom bruin is voeg je de rest van de ingrediënten (bbq saus, water, paprikapoeder, tijm en suiker) toe.

Zet de deksel op de instant pot en doe het ventiel dicht.

Klik op het ‘meat’ programma, en laat dit ongeveer 60 minuten pruttelen.

Ondertussen kun je de koolsalade maken.

Haal daarna het vlees uit de pan en pluk/trek het vlees uit elkaar en verwijder eventueel stukjes bot.

Doe het vlees terug in de pan bij de saus en laat de saus nog een beetje inkoken.

Je kunt ook een beetje allesbinder/maizena toevoegen om de saus wat dikker te maken.

Serveer de pulled pork op een broodje met koolsalade.

KOOLSALADE MET APPEL

Ingredienten:

halve witte kool
1/4 rode kool
zakje geraspte wortel (150 gr)
rozijnen
1 appel
3 bosuien
3 el mayonaise
1 tl mosterd
1 tl azijn
1 tl worcestersaus
snufje zout en peper

Bereidingswijze:

Snijd de rode- en witte kool in stukjes, net zoals de bosuien.

Verwijder het klokhuis van de appel en schil hem eventueel.

Snijd de appel in kleine stukjes.

Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng goed door elkaar.

Voeg eventueel wat extra mayonaise, mosterd, azijn of worcestersaus toe als je de salade nog wat te ‘droog’ vindt.

Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de koolsalade in de koelkast totdat je hem gaat serveren.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door

Stichting Iedereen een maaltijd

https://www.iedereeneenmaaltijd.nl

Aan de Coppeliaschouw 18

2726 JA Zoetermeer

In het Woonhart.

Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar

info@radio079.nl

Geef een reactie