Current track

Title

Artist


RINUS WERRENS – ZOMAAR VERLIEFD

Written by on 19 augustus 2019

Biografie:van Rinus Werrens

De in 1993 geboren en getogen Bredase zanger Rinus Werrens heeft er in zijn jonge leven al een heel muzikaal verleden op zitten. Van kinds af aan was hij te vinden op de podia van lokale cafeetjes en als zanger op bijzondere gelegenheden. Tijdens zijn communie zong hij samen met René Froger en dat memorabele optreden was het moment dat voor Rinus de hobby een passie werd.

Stukje bij beetje legde hij de lat hoger voor zichzelf. En elke keer weer schoof hij een stukje verder richting een carrière als professioneel zanger. Na hoge ogen te hebben gegooid op diverse talentenjachten, zocht Werrens de samenwerking met de vermaarde zangcoach Mieke Werger, onder meer bekend door haar werk met Frans Bauer. Onder haar begeleiding groeide hij uit tot een zelfverzekerd zanger en eigen repertoire kon daarna niet meer uitblijven.

In samenwerking met schrijver/producer/multi-instrumentalist Manfred Jongenelis, in het verleden accordeonist bij André Hazes en Frans Duijts en producer van onder meer Corry Konings, Grad Damen en Dennie Christian, werd Rinus Werrens’ debuutsingle Kun Jij Me Zeggen opgenomen, met als b-kantje de vrolijke meezinger Hallo Mooie Meid.
De single kwam begin 2011 uit, wist meteen tot de Single Top 100 door te dringen en vestigde daarmee Werrens’ naam als talentvolle belofte voor de toekomst.
Werrens’ tweede single Kom Toch Bij Mij kwam uit, hetgeen de carrière van Rinus Werrens in een stroomversnelling bracht. Het nummer was wederom een productie van Manfred Jongenelis en deed het in de hitlijsten nog beter dan het debuut.

Gesteund door een team van professionals, zet Rinus Werrens in april 2012 de volgende stap.
De nieuwe single Maria is wederom een productie van Manfred Jongenelis, ditmaal met teksten van Alie Bakker, die eerder voor onder meer Willem Barth schreef. Maria laat perfect ‘het geluid’ van Rinus Werrens horen.
Vrolijk, makkelijk mee te zingen en met een iets melancholieke ondertoon. Een single waarmee ‘de talentvolle belofte uit 2011’ zichzelf definitief vestigt als een volwassen talent van nu.

In 2018 tekent Rinus Werrens een contract met Cornelis music en brengt de single “Het is over uit”. Het nieuwe jaar staat vol mooie plannen en releases die zullen laten zien dat Rinus Werrens de juiste weg is in geslagen.


Reader's opinions

Leave a Reply


%d bloggers liken dit: