Ruud Kuijpers en Eric Baghuis - BREAKIN’ UP - Radio 079
Current track

Title

Artist


Ruud Kuijpers en Eric Baghuis – BREAKIN’ UP

Written by on 8 mei 2021

Datum 7 mei 2021

 

 

Ruud Kuijpers en Eric Baghuis – BREAKIN’ UP

Tekst : J. de Nijs 1985

Muziek : J. de Nijs 1985

Nieuwe productie : C.M. Plat 2021

Ruud Kuijpers uit Hoogkarspel en Eric Baghuis uit Eindhoven.

Beide zangers met ieder een eigen muzikale carrière, hebben in deze coronatijd waarin optreden nauwelijks mogelijk is maar waar de muziek toch door de aderen stroomt, besloten een duet op te nemen. Het resultaat is geweldig rock ’n roll nummer waarbij je niet stil kunt blijven staan. BREAKIN’ UP is een nummer wat in 1985 is geschreven door Jack de Nijs (wijlen Jack Jersey) maar nu in 2021 door Ruud Kuijpers en Eric Baghuis in een nieuw jasje is gestoken met o.a. gebruik van live bas- en electrische gitaar waardoor het een heerlijk nummer is wat je niet meer uit je hoofd kunt krijgen.

Eric Baghuis:

Deze zanger uit Eindhoven is bekend van o.a. de single “Every little kiss”, een dansbaar nummer met een zogeheten Palingsound, geschreven en gecomponeerd door zijn Volendamse producer Kees Plat. Deze stond ook garant voor 2 eerdere singles welke met grote regelmaat te horen en te zien zijn geweest op radio en tv. In totaal heeft Eric Baghuis 5 singles en 1 album uitgebracht en staat ook een nieuwe solo-single alweer klaar om in 2021 het muzikale levenslicht te gaan zien. Sinds zijn vroege jeugd is Eric geïnspireerd door de muziek van Rock ‘n Roll en ballads. Voor iedere generatie blijft de tijdloze muziek herkenbaar waar veel op gedanst wordt en wat altijd weer garant staat voor een geslaagd feest of evenement. Een optreden kan bestempeld worden als gevarieerd en gepassioneerd.

 

Ruud Kuijpers:

Geboren en getogen in Dongen (NB) en al 27 jaar leadzanger van de Brabantse rock and roll formatie ‘The Explosion Rockets’. Deze band is al meerdere malen verkozen tot ‘Beste Rock and Roll band van de Benelux’ . Met in het verleden optredens in o.a. Ahoy Rotterdam, Rai in Amsterdam, zowat alle bekende poppodia in NL en concerten in landen als Engeland, Duitsland,Frankrijk en België zijn The Explosion Rockets uitermate succesvol te noemen. Ruud en The Explosion Rockets hebben inmiddels verschillende CDs, LPs, DVD’s en singles uitgebracht ( demeest recente CD/LP combinatie verscheen in 2020 ) maar de nieuwe single met Eric Baghuis is pas zijn 2e solo project. Zijn eerste solo single“Visions” ( een cover van een hit van Cliff Richard ) werd in 2014 uitgebracht.


Reader's opinions

Leave a Reply


Continue reading

%d bloggers liken dit: