SLOPPY JOE

Ingredienten: voor 4 broodjes

1 stokbrood
500 gram rundergehakt
1 teentje knoflook
2 uien
1 rode paprika
1 klein blikje tomatenpuree
500 ml passata
1 tl gerookt paprika poeder
1 theelepel oregano
zout en peper

Bereidingswijze:

Snipper een halve ui en pers de knoflook.

Snijd de paprika in kleine blokjes.

Snijd de overige 1 1/2 ui in ringen.

Verwarm boter in een koekenpan en bak de uienringen hier in glazig en bruin.

Verwarm olie in een koekenpan of wok. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en fruit dit aan.

Voeg de gehakt toe en bak dit rul, breng op smaak met zout en peper.

Voeg de paprikablokjes toe samen met de tomatenpuree en bak dit kort aan.

Voeg de passata, paprika poeder en oregano toe en verwarm dit 10 minuten mee.

Snijd het stokbrood in 4 stukken en verwarm deze 5 minuten in de oven op 180 ÂșC.

Snijd de stukken stokbrood door en beleg dit met het gehaktmengsel.

Verdeel de gebakken ui er over en serveer direct.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door

Stichting Iedereen een maaltijd

https://www.iedereeneenmaaltijd.nl

Aan de Coppeliaschouw 18

2726 JA Zoetermeer

In het Woonhart.

Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar

info@radio079.nl

Geef een reactie