Turkse pide met gehakt

 

Ingrediënten voor 10 pide broodjes;

500 gram bloem
250 ml lauwwarme melk
1 ei
1 eetlepel suiker
2 theelepels zout
7 gram droge gist
3 eetlepels olijfolie
halve theelepel boter
Ingrediënten voor het gehaktmengsel:

500 gram gehakt
1 klein blikje tomatenpuree
3 takken peterselie, fijn gesneden
1 groene peper, fijn gesneden
1 ui gesnipperd
1 rode paprika in stukjes
2 teentjes knoflook uit de pers
2 theelepels zwarte peper
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel zout

bereidingswijze:

Kneed alle ingrediënten voor de broodjes met de deeghaak tot een soepel deeg.
Dek dit af en laat dit ongeveer een uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.

Ondertussen doe je alle ingrediënten voor het gehaktmengsel in een kom en meng je dit goed door elkaar.

Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken.
Maak een balletje en rol dit uit met een deegroller tot een ovale vorm.
Doe een beetje van het gehaktmengsel op het deeg en maak hier boot vormpjes van.
Voordat je de pide’s in de oven doet, smeer je de randen en de buitenkanten in met wat eigeel, zodat je een mooie goudbruine kleur krijgt.

Bak de broodjes af, in ongeveer 30 minuten op 180 graden.
Zodra de randjes bruin kleuren, zijn de broodjes klaar.
Laat ze niet te lang in de oven, anders worden ze hard.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door

Stichting Iedereen een maaltijd

Aan de Coppeliaschouw 18

2726 JA Zoetermeer

In het Woonhart.

Als u ook een lekker Broodje heeft stuur het Recept met foto naar

lunchpauze@radio079.nl

likeheartlaughterwowsadangry
0

Geef een reactie